Winther trehjulet cykel vs. Løbecykel?

winther-trehjulet-cykel

Winther trehjulet cykel

De fleste af os kender til denne klassiske cykel, fordi rigtigt mange af os netop har haft en Winther trehjulet cykel som vores første cykel. En Winther trehjulet cykel udstråler kvalitet og flot design – Den har været på markedet i rigtig lang tid, men har næsten ikke ændret sig i designet gennem de mange år: “If it ain’t broken, don’t fix it” (lad vær at lave om på den, hvis den ikke er gået i stykker). Den populære cykel har solgt utroligt godt, og gør det faktisk stadig.

Køb Winther trehjulet cykel hos cykelpartner.dk eller eurotoys.dk

Bemærk at den kendt rød winther trehjulet cykel fås også i andre farver end rød.

Istedet for en trehulet winther cykel kunne det også være en løbecykel

Indenfor de senere år er løbecykler blevet utroligt populære. En løbecykel kan bedst forklares som en meget simpel cykel, uden pedaler. Barnet skal altså “løbe” eller “sparke” sig frem, i stedet for at træde rundt i pedalerne. En løbecykel kan på flere områder sammenlignes med de plastik motorcykler som mange mindre børn nyder at køre rundt på – Her skal du også sparke dig fremad. Den store forskel på disse to “køretøjer” er blot at en løbecykel er en del større, samt at du lærer at holde balancen på en løbecykel, hvor du ved plastik motocyklen har fire hjul, og ikke skal bekymre dig om at balancere til højre og venstre.

Hvor mange nok ser en Winther trehjulet cykel som et slags legetøj, så er en løbecykel mere beregnet til at træne barnet op til at køre på en rigtig cykel. Når du starter op på cykel skal du, som lille barn, både koncentrere dig om at køre rundt med pedalerne, samt holde balancen. Ved både at have en Winther trehjulet cykel og en løbecykel får du det bedste fra de to verdener. På den trehjulede lærer barnet at træde rundt i pedalerne, og med løbecykler lærer det at holde balancen.

Nogle vil måske mene, at det er evnen til at holde balancen der er vigtigst at træne før man for alvor sætter sig op på en rigtig cykel, men på den anden side; Hvis barnet har en Winther trehjulet cykel (og dermed har øvet sig i at træde i pedalerne) vil barnet hurtigt vænne sig til at kunne køre på en rigtig cykel med støttehjul – I princippet er det jo egentlig det samme, bare en lidt større version – Og man vil hurtigt kunne tage støttehjulene af, da barnet nu kun skal fokusere på balancen.

Køb din løbecykel her

Her ses et lille udvalg en løbecykler fra cykelpartner

 

Hvad skal jeg købe?

Der er jo både fordele og ulemper ved begge. Man kan selvfølgelig vælge at helgardere sig, og dermed både købe en Winther trehjulet cykel og en løbecykel, men hvis man ikke vil bruge så mange penge på det, vil vi her give vores bud på hvilken du skal købe.

I princippet skiller de to forskellige cykler sig ud, i forhold til hvilket målgruppe de er beregnet til. En Winther trehjulet cykel er mere beregnet til de mindre børn, i forhold til en ganske almindelig løbecykel. Man kan på den måde dele det op i forhold til hvor sent udviklet dit barn er – I denne meget unge alder er der stor forskel på hvor hurtigt at børn udvikler sig, specielt i forhold til multitasking (i forhold til at barnet både skal træde i pedaler, samt holde balancen på den rigtige cykel) og balanceevnen.

Hvor multitasking evnen berører to af de elementer som der skal læres for, at man kan køre på en cykel uden problemer, så berører balanceevnen kun en enkelt. I det her eksempel handler det altså om, at finde ud af hvordan barnets kvalifikationer er indenfor de to forskellige emner, alt efter hvilket type af cykel man skal købe. En løbecykel vil umiddelbart lyde som det bedste bud, da den har det svære element i sig (med hensyn til balance-evnen), men det kan altså hurtigt gå hen og blive et dårligt køb, hvis barnet ikke er klar til at bruge sådan et produkt endnu.

Så tippet er hermed, at få barnet til at prøve en løbecykel ved nogle venners børn eller i en butik, for at se om barnet kan håndtere dette. Hvis det kan det, vil det helt klart være det bedste bud på barnets første “cykel”. Hvis barnet ikke magter denne opgave vil en Winther trehjulet cykel være det bedste køb.

Vælger man at købe en Winther trehjulet cykel får du oven i købet nogle fordele, som du ikke vil få med en løbecykel:

  1. Ladvogn – Den trehjulede cykel har en ladvogn, som er super sjov at transportere ting med. Du får altså i den trehjulede cykel et legetøjs-moment med i handlen.
  2. Sikkerhed – Det er meget svært at falde på en trehjulet cykel. Du ville trygt kunne sende dit barn ud at lege, hvis i bor en af de mere stille villaveje, hvor det ville være lidt mere risky at sende et barn afsted på en løbecykel, hvor der skal tages forbehold for balancen, som måske ikke er den bedste i denne unge alder.

Køb Winther trehjulet cykel hos cykelpartner.dk eller eurotoys.dk eller vil du heller køb en løbecykel kan det gøres her cykelpartner.dk løbecykel eller eurotoys.dk løbecykel

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Winther trehjulet cykel vs. Løbecykel?, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
Dette indlæg blev udgivet i cykler. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *