Når en cykel bliver stjålet

Oplev det store udvalg af cykellåse

En stjålen cykel er noget nær det værste, man kan opleve. Det er forfærdeligt pludselig at stå uden transportmiddel, så man enten skal til at bruge penge på transport, eller at man overhovedet ikke kan komme nogen steder hen det nærmeste stykke tid, fordi der ingen busser går eller lignende. Du kender scenariet, men det kan heldigvis undgås.

Når en cykel bliver stjålet, så er det stort set udelukkende på grund af sløseri fra ens egen side. Enten har man ikke fået investeret i en cykellås, eller så har man bare været for doven at låse sin cykel, fordi man nemt og hurtigt overbeviser sig selv om, at det ikke er vigtigt for de fem minutter, man lige smutter ind i brugsen.

Skulle du stå i en situation, hvor du har låst din cykel, men den er blevet stjålet alligevel, så skal du kunne fremvise en kvittering på, at du ejer en cykellås, da dit forsikringsselskab højst sandsynligt beder dig om det. Desuden skal du være kræsen, når du vælger en cykellås. Der findes mange forskellige slags cykellåse, men det er anbefalelsesværdigt, at låsen er godkendt af Dansk Varefakta Nævn.

Tre forskellige slags cykellåse

cykellaes-1Der findes tre overordnede slags cykellåse. Den første er de såkaldte løse låse, som er dem, der bruges til at sætte cyklen fast til genstande, så den ikke flyttes derfra. Det er oftest en tyndere kæde eller lignende. Den anden type kaldes en bøjlelås. Det er den mest brugte og yderst moderne cykellås, da den er fastmonteret på cyklen og blot skal drejes, så sikrer den, at hjulet ikke drejes rundt, før låsen låses op. Den sidste og tredje type cykellås kaldes for en almindelige lås. Det er en gammeldags cykellås, som låses op med en kode, som man gjorde for mange år siden. Om end det er en gammeldags cykellås, er den yderst effektiv. Den optimale løsning er dog imidlertid nok en blanding af enten bøjlelåsen og en løs lås eller så en almindelig lås og en løs lås.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Dette indlæg blev udgivet i Cykellås. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *