Kender du til de nye love om cykellygter?

Den 1. november, 2012 får vi danskere et nyt lovsæt, der indebærer tre ting, vi skal være opmærksomme på med hensyn til vores cykellygter. De tre love går kort fortalt ud på, at dine cykellygter skal kunne ses fra 300 m afstand, være sat på så de lyser direkte lige ud (ikke til højre/venstre eller op/ned), samt kunne lyse i minimum fem timer frem.

CykellygterEt stort problem med disse nye love er, at mange ikke er opmærksomme på, at de snart træder i kraft. Den meget populære diode cykellygter, som mange sætter på, så den blot hænger og dingler, og lyser nede på vejen, bliver blandt andet ulovlig, hvis du ikke sætter den ordentligt på. Selvom du har sat dine diode cykellygter ordentligt på, vil du måske alligevel godt, kunne få en både for, at køre med dem på, da de ikke skal have været i brug i ret lang tid, før der ikke er fem timers levetid tilbage på dem.
>> Køb godkendte cykellygter her <<

Analyse om cykellygter

YouGov har lavet en analyse om denne cykellygte-lov, som blandt andet viser, at hele 82 % ikke aner noget som helst om denne nye lov. 82 % må siges, at være rigtigt mange af den danske befolkning, specielt fordi det rammer mange af os. Modsat nye love indenfor mange andre kategorier, så er cykellygter jo noget, som er en fast del af vores hverdag, og noget som vi måske dagligt bruger i vinterperioden, når vi skal til og fra arbejde eller skole.
Selvom mange ikke kender til denne nye lov for cykellygter, så er det alligevel en utrolig vigtig lov, da disse populære diode cykellygter nærmest ikke hjælper noget som helst, hvis de blot er sat til at lyse ned på vejen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Dette indlæg blev udgivet i Cykellygter. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *