Cykler du rundt med ulovlige cykellygter?

De meget populære små diode cykellygter er netop blevet ulovlige, at køre med, hvis ikke du sætter dem ordentligt. Mange der bruger disse diode cykellygter, er ikke bevidste om, at sætte dem ordentligt på deres cykel, hvilket medvirker til, at cykellygterne blot lyser ned på vejen – Hvilket der jo ikke er til ret meget nytte.

CykellygterDe mange diode cykellygter er altså ikke direkte blevet ulovlige at bruge. Det handler blot om, at du skal være opmærksom på at fastspænde dem, så de ikke hænger og dingler, men derimod sidder fast, og lyser direkte lige ud – Den må altså hverken dreje til højre/venstre eller op/ned.
>> Køb godkendte cykellygter her <<

Endnu en ny regel for diode cykellygterne lyder på, at lygten skal kunne lyse i fem timer. Denne nye regel kan selvfølgelig være lidt svær at overholde, da man ikke rigtigt har nogen chance for, at vide hvornår den dør ud. Selvfølgelig kan du se, at lygten måske vil begynde at miste noget styrke, men på det tidspunkt har den jo alligevel ikke fem timers levetid tilbage. Et godt tip til denne lov er, at have et par ekstra lygter med, når du er ude at cykle. På den måde kan du altid sætte dem på, hvis du opdager at lyset i dine nuværende lygter begynde at falme.

Selvom du er opmærksom på, at dine cykellygter peger ligeud, skal du jo samtidig huske på, at cykellygterne, udover det, også skal overholde de helt almindelige regler der er for alle cykellygter.

Udover disse særlige regler der er for diode cykellygter, er der også en regel der gælder for samtlige cykellygter – Nemlig at de skal kunne ses med en minimums afstand på 300 meter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Dette indlæg blev udgivet i Artikler. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *