cykelsko & spinning sko

Derfor er carbonsål lækkert at have i en cykelsko

Hvis du går og tænker på om en cykelsko med carbonsål er noget for dig, så er svaret: “Helt sikkert!”. Det eneste minus de er ved, at købe en cykelsko med carbonsål er, at den selvfølgelig koster en del mere end en begynder cykelsko.

Carbon cykelskoUmiddelbart vil det være en dum idé, at købe cykelsko med carbonsål som sine første cykelsko, men er man fast besluttet på, at man vil dyrke cykelsport seriøst og gerne vil have det bedste af det bedste, så er der jo intet i vejen for, at man vælger at købe en cykelsko med carbonsål.

Hvad får man for de ekstra penge, som en cykelsko med carbonsål koster?

Ved at købe en cykelsko med carbonsål vil du, alt andet lige, ikke opleve at du kan cykle hurtigere og hårdere i pedalerne, men derimod vil du måske kunne opleve, at du kan cykle længere.

>> Køb din cykelsko her! <<

Carbonsålen giver dig på ingen måde mere fart eller styrke, men den hjælper helt sikkert til at du nemmere kan køre en længere tur på din cykel. Carbonsålen vil for mange nemlig virke mere behagelig at bruge, især hvis du kører længere ture – Det er nemlig her at carbonsålen rigtig kan mærkes, og hvor du bliver rigtig glad for, at du har betalt de ekstra penge, som en cykelsko med carbonsål jo nu engang koster.

Så døjer du med ømhed eller vabler, når du cykler længere ture med dine almindelige cykelsko – Så vil det helt klar være værd at prøve en cykelsko med carbonsål.

Udover, at en cykelsko med carbonsål er langt mere dejlig og behagelig at køre med, så har de, i kraft af den dyrere pris, også ofte flere funktioner end de billige cykelsko. Hvis du er nybegynder inden for cykelsport-verdenen, kan du måske undre dig over, hvilke funktioner en cykelsko kan have, men rent faktisk kan en cykelsko harve op til flere forskellige ekstra-funktioner.

>> Køb din cykelsko her! <<

En funktion som man næsten ikke kan få nok af, er den som gør det muligt at tilpasse skoen lige præcis efter sig egen fod. Jo flere muligheder for indstillinger, jo bedre er det nærmest. Selvfølgelig kan det godt blive for meget, men de dyre cykelsko har selvfølgelig tjek på hvornår nok er nok.

En anden funktion som nogle af de dyrere cykelsko har, er muligheden for at lukke luft ind/ud. Mange af de billige cykelsko har enten lufthuller eller ej, og kan altså ikke sættes til og fra, som er fordelen ved dyrere cykelsko. At lukke lift ind til sine fødder kan være godt af flere grunde – Folk der har lidt forstand på cykelsport ved godt, at fødder rent faktisk svulmer op, når de har været igang længe, og når de er helt fastklemt i cykelsko hjælper det ikke just på det. Ved at give luft til dine fødder hjælper du blandt andet til, at dine fødder ikke så nemt svulmer op, eller at de kan skrumpe lidt, hvis “uheldet” allerede er ude. Udover denne praktiske fordel er der selvfølgelig også den simple fordel; Hvis du har kørt en længere tur, og efterhånden er begyndt at svede en del, så findes der simpelthen ikke noget bedre end, at åbne op for lidt luft på ens cykelsko, så der kan komme noget frisk luft ind.

Selvom en cykelsko med carbonsål er utrolig lækker, at have, så skal du samtidig være opmærksom på, at det bestemt ikke er et must-have, men derimod blot “nice-to-have”. En cykelsko med carbonsål er en del dyrere end en almindelig cykelsko, og hvis du ikke har nogen som helst problemer med dine almindelige cykelsko, så vil det altså ikke være noget der haster, at skulle ud og investere i en cykelsko med carbonsål. Hvis du derimod oplever, at du efterhånden mister lysten til at tage en cykeltur, fordi din fod er øm og gør ondt, når du kommer hjem, så vil det helt klar være værd, at prøve at købe sig nogle cykelsko med carbonsål. Hvis disse heller ikke virker til, at dine fødder får de bedre, vil det bedste råd simpelthen være at besøge en fodlæge eller fodterapeut, for simpelthen at få lavet nogle special-lavede sko, der passer perfekt til dig, og på den måde påvirke at du vil få minimalt af smerter, hvis nogen som helst.

Mange der har haft problemer med de almindelige cykelsko, oplever allerede første gang de tager en cykelsko med carbonsål på, at det er bare er så meget lækrere, og så meget mere komfortabelt. Hvis du kunne tænke dig, at prøve en cykelsko med carbonsål kan du jo altid tage et smut ned i din lokale sportsbutik og prøve en cykelsko med carbonsål, og så tage hjem og købe modellen på nettet, hvis du synes det var noget for dig.

>> Køb din cykelsko her! <<

Find den rigtige størrelse af cykelsko

Får at finde den rigtige størrelse på dine nye cykelsko, skal du måle fra det hølen til spidsen af din tåspids, det mål som du aflæser skal du ligge 0,5 cm til, for at få den mål som du skal bruge til at aflæses din cykelsko størrelse i tablen herunder, husk dine cykelsko kan godt være 1 til 2 nr. større end din hverdagssko.

Når du skal måle dine fødder, er der flere forskellige metoder du kan bruge, en af dem kunne være at du stiller dig oven på et stykke papir med ryggen mod en en dør, bemærk at både papiret og hælen skal være helt inden ved døren ellers bliver målet ikke præciset nok, ved din tåspids tegner du en streg, nu kan du så måle længden af din fod, fra kanten af papiret inden ved døren til den streg du har tegnet ved din tå er længden af din fod.

Når du nu har længden af din fod skal du ligge de 0,5 cm til, f.eks hvis du målte at din fod har en længde på 26,1 cm og du ligger de 0,5 cm til, skal du bruge målet til 26,6 cm til at aflæses din cykelsko størrelse i tablen herunder, i dette tilfælde skal du bruge en størrelse 46.

Størrelse af dine fødder i cm + 0,5 cmCykelsko størrelse
21,8 – 22,5 cmStr. 36
22,6 – 23,2 cmStr. 37
23,3 – 23,8 cmStr. 38
23,9 – 24,5 cmStr. 39
24,6 – 25,2 cmStr. 40
25,3 – 25,8 cmStr. 41
25,9 – 26,5 cmStr. 42
26,6 – 27,2 cmStr. 43
27,3 – 27,8 cmStr. 44
27,9 – 28,5 cmStr. 45
28,6 – 29,2 cmStr. 46
29,3 – 29,8 cmStr. 47
29,9 – 30,5 cmStr. 48
30,6 – 31,2 cmStr. 49
31,3 – 31,8 cmStr. 50 / Str. 51 / Str. 52

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
cykelsko & spinning sko, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
Dette indlæg blev udgivet i Spinningsko. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *