Cykellygter uden batterier

Et stort problem med cykellygter er, at de ofte løber tør for strøm – I hvert fald de små diode cykellygter, som de fleste bruger. Heldigvis findes der et alternativ til de små diode cykellygter, som ikke har noget problem med at holde strøm, for du skaber nemlig selv den strøm, som cykellygterne skal bruge, ved at træde i pedalerne.

Magnet cykellygterCykellygten bruger magnetisme til at holde lyset igang, og skal derfor ikke bruge batterier af nogen art. Måden det hele fungerer på er, at du sætter de specielle cykellygter fast foran og bagved, og samtidig nogle magnetskiver på hver hjul – Hver gang disse magnetskriver rammer de specielle cykellygter, så giver lygten et kort lys. Hvor hurtigt lyset blinker, afhænger altså af din fart, dog er der nogle af de nye modeller, der også kan blinke videre, når du for eksempel holder for rødt.
>> Køb godkendte cykellygter her <<

Disse cykellygter kan måske umiddelbart minde om den klassiske dynamolygte, men det gør den altså på ingen måde – I hvert fald ikke teknisk. Ved en dynamolygte skal du selv skabe elektriciteten ved, at træde i pedalerne, hvilket selvfølgelig medvirker til, at det altså bliver hårdere at cykle, hvis du vil have lys på.

Har magnet cykellygter nogen ulemper?

Magnet cykellygterne har kun en enkelt ulempe – Nemlig, at den ikke kan give et konstant lys, men altså derimod blinker. Det er selvfølgelig ikke et ret stort problem, da de blinkende cykellygter også fungerer ganske udmærket, men selvfølgelig giver et klart og konstant lys en bedre sikkerhed, da med trafikanter på den måde hele tiden ville kunne se dig.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Dette indlæg blev udgivet i Cykellygter. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *