Cykellås

En cykellås kan spare dig for mange penge

Cyklen er for mange gået hen og blive en accesorie, som man gerne vil vise frem – Hvilket betyder at vi gerne betaler en del flere penge for vores cykler, men glemmer ofte at købe en cykellås der kan passe ordentlig på den. Man er stolt af, at have valgt netop den cykel man kører rundt på, og står ved farven, formen og udseendet af den. Mange som før købte ny cykel i Bilka eller Føtex går nu direkte til en fagmand der har mere styr på det, og nogle går sågar et skridt videre, og bygger deres cykel helt fra bunden.

Hipster-kulturen har blandt andet været med til at skabe denne nye trend, hvor bl.a. fixie-cykler også er blevet meget populære, end de bare var for nogle måneder siden. For et halvt år siden var det de færreste der vidste hvad en fixie cykel var, og endnu færre kunne se den smarte idé i sådan en cykel.

Cykellås

Disse fixie cykler bliver der ofte brugt ret mange penge på, men i takt med den øgede mængde af penge går den øgede interesse for at passe på sin cykle, ikke parallelt. Vi regner med at standard-låsen er god nok, og tænker ofte ikke mere over det.

Nogle af disse nye cykler er for mange, en stor investering (måske over 10.000 kr.?) og derfor er det lidt specielt, at man ikke gør så meget ud af, at passe på den. Selvfølgelig kan det være, at man har en forsikring på sin cykel, nu hvor den har været så dyr, men alligevel vil der ofte være en selvrisiko på, som jo alligevel skal betales.

Den mest klassiske cykellås for tiden, er en lås hvor du sætter din nøgle i cykellåsen og derefter presser et “håndtag” ned, så cyklen bliver låst. Den cykellås kan i princippet være fin nok, men på den anden side så hjælper den på ingen måde, da tyven blot kan tage din cykel over skulderen, og derefter svejse låsen op, på et værksted. At åbne sådan en cykellås tager selvfølgelig noget tid, men da cykeltyven blot kan taget din cykel og gå, så gør det ikke noget, da han jo vil have masser af tid, når han kommer tilbage til sin base, hvor han måske han svejsermaskine han kan smelte låsen op med.

Spriallås

Vi kender også alle den runde type lås, hvor du kan låse din cykel fast til noget. Denne type cykellås er bestemt også god at bruge, men skal helst bruges sammen med en anden type lås. Denne type lås er nemlig rimelig nem, at få op med en boltsaks, og tyven kan dermed have stjålet din cykel på under et minut.

Hvis du derimod vælger, at kombinere disse to typer af cykellåse vil du have en meget bedre chance for, at der ikke er en tyv der stjæler din cykel. Som sagt, er wire-låsen rimelig nem at bryde op, men har din cykel OGSÅ en fastsat lås, og står den sammen med andre cykler, som måske ikke har to låse – Så ville det jo være dumt for tyven at stjæle netop din cykel, da det vil være meget nemmere for ham, at stjæle en cykel, hvor der kun er en cykellås på.

Den mest sikre cykellås

Der findes selvfølgelig nogle cykellåse som kan sikre din cykel endnu bedre end blot disse to. Fælles for de mere sikre cykellåse er dog, at de ofte er ekstremt dyre, og næsten ikke kan betale sig at købe.
Nogen vælger også, at købe en motorcykel lås, hvilket måske kan lyde lidt voldsomt, men rent faktisk kan det sagtens være en god idé. Motorcykel låsen fungerer lidt ligesom wire-låsen, men hvor der i motorcykel låsen derimod er kæder af metal. Med en motorcykel lås vil derfor have meget svært ved at bryde den op, da det ikke blot kan klares med en boltsaks – Man kan sige, at motorcykel låsen er en god blanding mellem den stationære cykellås og en wire-cykellås, da den er lavet metal (som den stationære cykellås), men samtidig også er en kæde, og dermed kan sættes fast til en lygtepæl, træ eller andet (ligesom en wire-cykellås).

Cykellås

Ulempen ved, at bruge en motorcykel lås er, at den er rimelig tung samt, at du skal have en taske med dig, for at kunne transportere den. Netop, at den ikke er så transportabel vil gøre netop denne cykellås til et komplet no-go for mange, men har du ikke noget problem med at have en taske på ryggen, når du skal ud og cykle, og bor du i en større by, som København, Aarhus eller Odense, hvor der er en del cykeltyve, så kunne en motorcykel lås sagtens være en god idé.

 

Billede her på siden er udlånt af cykelpartner.dk

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Cykellås, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *