Cykelhjelm

En cykelhjelm kan redde dit liv

De fleste ved godt, at de burde køre med cykelhjelm til daglig, men på grund af den éne eller anden undskyldning får de det alligevel ikke gjort. Der findes ikke nogen undskyldninger, som er
gode nok til, at man burde lade være med at bruge en cykelhjelm. I dette indlæg vil vi blandt andet præsentere nogle af de undskyldninger, som de fleste bruger, når de ikke vil køre med cykelhjelm.
Cykelhjelm voksneBillede fra Cykelpartner.dk

“At køre med cykelhjelm er grimt”

Denne undskyldning er helt klart den mest populære. Forfængelighed er den undskyldning, der oftest bliver brugt, hvilket også var en udmærket undskyldning for få år tilbage. Cykelhjelme har i lang tid været et produkt, hvor producenterne udelukkende har tænkt på funktionerne, når de har lavet produktet (hvilket selvfølgelig også er det vigtigste), men designet er altså én af de bærende dele der gør, at flere folk måske ville tage cykelhjelmen til sig.

I dag har producenterne så småt fået øjnene op for, at mange danskere ikke kun vil nøjes med at være sikker, men altså også gerne vil se lidt godt ud. Et design der har været meget populært, er en cykelhjelm der er inspireret af skater-hjelmen, og derfor er lidt mere street og smart, end de fleste andre cykelhjelme ved cykelhandleren.

Cykelhjelmbørn Cykelhjelmbørn Cykelhjelmbørn

Billede fra Cykelpartner.dk

“At køre med cykelhjelm ødelægger min frisure “

Igen er der tale om en undskyldning der har med vores udseende og fremtoning at gøre. En cykelhjelm kan sagtens være med til at ødelægge din frisure, ja – Men ofte er det slet ikke din cykelhjelm, der er noget i vejen med i dette eksempel – Det er dine hårprodukter.

Nu skal dette indlæg ikke komme til, at handle om hvilke hårprodukter man skal bruge, og hvorfor – Men her vil der alligevel lige komme to tips til, hvordan du kan bryde denne undskyldning;

  1. Brug hår produkter med mere hold – Ved at bruge nogle hår produkter med mere hold, vil din frisure ikke blive skadet så nemt, som hvis du bruger en gele/voks der har mindre hold, og dermed sværere ved at kunne holde frisuren, efter at du tager din cykelhjelm af.
  2. Sæt først håret når du er fremme – Dette tip er måske mest henvendt til drenge, som ikke bruger flere timer foran spejlet, når de skal sætte deres hår. De fleste drenge eller mænd bruger max to hårprodukter; En gele/voks og måske en hårspray. Hvorfor ikke bare tage disse 1-2 produkter med på arbejde/skole og sætte håret dér, så undgår du fx også, at dit hår ligner noget det er løgn, fordi det måske har regnet på vej til skole eller arbejde.

 

“At køre med cykelhjelm nytter ikke noget”

Denne undskyldning kan man ikke bruges til noget som helst. Der er selvfølgelig blevet lavet undersøgelser om, hvor meget en trafikulykke kan forårsage, når du kører med cykelhjelm mod, at du ikke kører med cykelhjelm. Resultaterne af alle disse tests viser selvfølgelig, at du får langt mere alvorlige skader, hvis du ikke kører med cykelhjelm.

En cykelhjelm beskytter selvfølgelig kun hovedet, og mange mener, at den derfor ikke er nødvendig. “Normalt” når man falder, tager man fra med hænderne, og vil selvfølgelig aldrig vælge at tage fra med hovedet, men når man er midt i et trafikuheld, kan man ikke nå at tænke over sådan noget. Selvfølgelig vil det være en refleks at tage fra med hænderne, men når en bil smadrer ind i dig i høj fart, vil du kunne lande på alverdens måder, og uden en cykelhjelm vil du nemt kunne flække kraniet hvis du lander bare det mindste på dit hovede.

Køb cykelhjelm her:

Hvilket type cykelhjelm skal man bruge?

Når man endelig har forstået, at det er på tide, at købe sig en cykelhjelm, så melder spørgsmålet ofte: “Hvilken model skal jeg købe?”

Svaret på dette spørgsmål er kort: “Den du synes passer bedst til dig”. Selvfølgelig er det vigtigt, at du handler et produkt som en cykelhjelm ved en fagmand, så som en cykelforhandler eller cykelmekaniker. Hvis du handler din cykelhjelm ved en fagmand, kan du være sikker på, at det du køber er af ordenlig kvalitet – Og så gør det sådan set ikke så meget hvilket du vælger. Selvfølgelig vil der være nogle modeller, der er lidt sikrere end andre, men hvis du ikke mener disse modeller passer til dig, så er det langt vigtigere, at du vælger en type du ikke vil være flov at køre rundt med. Vælger du at købe en cykelhjelm, som du i princippet ikke bryder dig om, så er chancen for, at du vil bruge denne på dine cykelture ekstrem minimal, og det er jo bestemt ikke meningen!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Cykelhjelm, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *